Flag Nl Flag Gb

Was het gevaarlijkste wandelpad ter wereld

Wie wilde flirten met de dood moest hem gelopen hebben, El Camino del Rey. Dit koningspad werd gezien als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld en werd in 1992 gesloten. Toch bleven adrenalinejunks het proberen. In 1999 en 2000 kwamen er nog vijf mensen om het leven. Bekijk de video's en u begrijpt de repuatie van dit dodelijke wandelpad. 

Zelfs dodelijk voor ervaren klimmers

Op sommige stukken was er van het pad niets meer over. Slechts een enkele beugel in de wand of stalen buis vormde nog een brug boven de afgrond. Vele leuningen waren afgebroken en trappen afgebrokkeld. Alleen ervaren klimmers hadden nog een kans dit avontuur te overleven, maar zelfs die zijn in de diepte gestort. U begrijpt dat dit pad voor toeristen lange tijd niet begaanbaar was. 

Weer toegankelijk voor wie durft

Jarenlang is er aan het herstel van het pad gewerkt. Sinds 28 maart 2015 is het pad weer open, ook voor toeristen zonder klimervaring. De afgebrokkelde stenen paden langs de kloofwanden zijn vervangen door houten loopbruggen met een hekwerk langs de randen. Op één plek langs het pad treft u een balkon aan met een glazen vloer zodat u naar beneden kunt kijken.

Durft u het niet aan? Probeer dan een grotwandeling.

Zeer spectaculaire beelden

Deze video geeft u in 6 minuten een spectaculair beeld van El Caminito del Rey. Het dateert uit de tijd van voor de restauratie en is gemaakt door ervaren klimmers en andere waaghalzen. Inmiddels is het voor iedereen een bijzonder avontuur. Geheel veilig en nog steeds indrukwekkend.