Flag Nl Flag Gb

Markten in Axarquía

Allerlei markten

De dorpen en steden in de streek Axarquía en het omliggende Andalusië hebben allemaal wel één of twee keer per week een kleurrijke en levendige markt. Sommige hebben ook een vlooienmarkt, kofferbakverkoop, antiek- of kunstmarkt. In de zomer en tijdens de ferias zijn er in veel kustplaatsen nachtmarkten vanaf de schemering tot 2.00 uur in de ochtend. De meeste grotere steden hebben ook een dagelijkse overdekte markt waar vers vis, vlees, groenten en fruit verkocht wordt, zoals bijv. de Mercado Atarazanas in Málaga.

Wat vindt u er?

De meeste markten tellen een verscheidenheid van kraampjes waar u verse streekproducten met inbegrip van groenten, fruit, noten, olijven, kruiden, bloemen en planten kunt vinden. Handwerkkraampjes verkopen sieraden, aardewerk, metaalwerk, keramiek en tal van andere producten. Ook vindt u er kleding, badmode, schoenen, horloges, handtassen, koffers, zonnebrillen, keukengerei, linnengoed, handdoeken en seizoensgebonden producten.

Waar en wanneer?

U vindt hier een overzicht van markten. De meeste markten en overdekte markten zijn in de ochtend van 9.00 of 10.00 uur tot 14.00 uur. 

Bron: www.absoluteaxarquia.com

Markt1

Markt2