Flag Nl Flag Gb

Meer over de omgeving

Als u van Casa Lobera via Almachar, Benamargosa of Algarobo naar de kust rijdt, zal het u opvallen hoeveel avocadoboomgaarden u passeert. Alle Europese avocado's zijn van Andalusische oorsprong en maar liefst 80 procent hiervan komt uit deze streek. In de keuken van de Axarquía wordt de vrucht vooral in salades verwerkt. Ook wordt er een drank van avocado's gemaakt, de baticate. De laaste decennia heeft men zich toegelegd op het telen van nog meer exotische vruchten zoals mango's, kiwi's en chirimoya's.

Wijnstreek

In de omgeving liggen diverse kleine, witte dorpjes (pueblos blancos) tussen de heuvels met hun vele wijnranken. De druiventeelt zit na een flinke terugval de laatste tien jaar weer behoorlijk in de lift. Toch blijft de eeuwenoude en kleinschalige traditie van muilezels en lokale coöperaties bestaan. U reist hier in een andere tijd. Probeer vooral eens de witte halfdroge of de zoete rode wijn, die beide van de moscatel-druif worden gemaakt. Proost en geniet van de eigen smaak!

Bezoek lokale feesten

Feesten zijn een belangrijk deel van het leven in Zuid-Spanje. Ieder dorp heeft zijn eigen feestdag, die vaak tot diep in de nacht wordt gevierd. Zo is het bijvoorbeeld in El Borge op de derde zondag van september Dia de la Pasa (dag van de rozijn). De nieuwe oogst wordt dan gepresenteerd en geprobeerd. Het is een groot feest dat door duizenden wordt bezocht. Er zijn optredens van muziekgroepen en veel kraampjes waar u heerlijke streekproducten kunt proberen. Ook in andere periodes is er altijd iets te vieren. Kijk hier voor de agenda.

Reserveer uw vakantiehuis tijdig wanneer u een lokale feestdag met de dorpelingen mee wilt vieren! 

Casa Lobera Lokale Feesten 1

Casa Lobera Lokale Feesten 2