Flag Nl Flag Gb

Actief en sportief

Wilt u naast lekker luieren aan het zwembad ook actief zijn? Er is in de omgeving van Casa Lobera veel te doen. Bekijk hieronder een selectie uit de mogelijkheden die de omgeving u biedt.

Geocaching / Schatzoeken

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Erg leuk om te doen voor jong en oud. Je maakt wandelen met kinderen er leuk en spannend mee. De speurneuzen zijn er dan lekker druk mee! Vanaf Casa Lobera zijn diverse caches te vinden. 

Lees meer over geocaching

Grotwandeling

Maak samen met Martin, de eigenaar van Casa Lobera, een wandeling naar de grot La Fájara.

Lees meer over de grotwandeling

Wandeling naar de watervallen

Wat dacht u van een wandeling vanaf Casa Lobera via het dorp Canillas de Aceituno naar de watervallen? De route is via een pad goed te volgen en onderweg komt u over twee onlangs gerestaureerde loopbruggen (los Saltillos) in de Almanchares kloof. 

Lees meer over de wandeling naar de watervallen

Rivierwandeling

Absoluut een aanrader: een wandeling door de Río Chillar. De route loopt dwars door de Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark en biedt voldoende schaduw en heerlijke zwempartijen in kristalhelder water! Er is geen betere manier om af te koelen op een hete zomerdag. Fantastisch ook om met kinderen te doen! 

Lees meer over de wandeling door de Río Chillar

4x4 safari

Wilt u gemakkelijk en comfortabel van de natuur genieten? Ga dan mee met een 4x4 safari naar het zuidelijke of het noordelijke deel van de streek Axarquía! Dit kan in een dagdeel of een hele dag. Ook kunnen we bijvoorbeeld een dagtour naar de Caminito del Rey of het Alhambra de Granada, inclusief de toegangskaarten, verzorgen. Het grote voordeel is dat alles voor u geregeld wordt en u zelf niet na een lange dag terug hoeft te rijden.

Lees meer over de 4x4 safari

Mountainbiken

Voor de energieke en avontuurlijke toerist is mountainbiken rondom Casa Lobera een aanrader. In de omgeving vindt u veel goede verharde wegen met weinig verkeer en een groot netwerk van onverharde smalle paden. U zult genieten van fantastische vergezichten en idyllische Andalusische witte dorpen. Zowel voor beginners als voor ervaren mountainbikers zijn er uitdagende tochten uitgezet. Een goede conditie is vereist en is zelfs belangrijker dan veel ervaring. 

Lees meer over mountainbiken in de omgeving

Golfen

De streek heeft de hoogste concentratie golfbanen in Spanje (meer dan zestig). U heeft de keuze uit elke moeilijkheidsgraad en elke stijl. Met het uitzonderlijk klimaat is het heerlijk golfen in iedere tijd van het jaar. De kust van Axarquía staat ook bekend als 'Costa del Golf'. Een paradijs met een vleugje glamour.

Meer weten over een mooie golfbaan direct in de buurt

 

Dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden van de streek. Er is zoveel te zien dat we u graag gericht advies geven dat aansluit op uw interesse. Stuur een mail en u krijgt passende ideeën aangereikt.