Flag Nl Flag Gb

Eropuit en activiteiten

Wilt u naast lekker uitrusten aan het zwembad wat zien van de omgeving? Ook dan is Casa Lobera een ideaal vertrekpunt. U kunt een prachtige toerrit maken op zoek naar authentieke dorpjes met typisch Spaanse gezelligheid. Wat denkt u van een heerlijk glaasje wijn op een idyllisch terras in de steden van Andalusië? Er is zoveel te zien dat u zich niet zult vervelen. 

Heuvelrijk landschap

Maak een toerrit in de omgeving en u kijkt uw ogen uit. Het heuvelrijke landschap lijkt op dat van Toscane, maar Axarquía is iets ruiger en droger. De natuur is hier werkelijk indrukwekkend. Zo zijn er grote hoogteverschillen met prachtige vergezichten. Wanneer u ziet hoe de wijngaarden gelegen zijn, zult u bewondering krijgen voor de wijnboeren. Vaak moeten ze met hun muilezels langs smalle, steile paden om hun land te bereiken. Lees meer over de omgeving en cultuur.

Actief en sportief

In de omgeving van Casa Lobera is veel te zien en te doen. Ga met ons mee op een 4x4 safari, geniet van het comfort en beleef Andalusië op een ander manier! Sportievelingen kunnen mountainbiken en golfen. U kunt wandelen in het natuurpark met een deskundige gids of zelfs grotten bezoeken. Wilt u hogerop? Ga dan onder begeleiding bergwandelen en bestijg de Maroma (2.063 meter) of Cerro Lucero (1.779 meter) met een gids. Het kan natuurlijk nog 'gekker' met canyoning, abseilen en bergkletteren. 

Smakelijk eten

De keuken van de Axarquía is erg smakelijk. Men eet naast veel vis ook vlees: gegrild (a la parilla), op de plaat (a la plancha), of als stoofschotel (estofado). Lekkere bijgerechten zijn salades, gefrituurde aubergines of gefrituurde puntpaprika's. Wanneer uw vakantie in de winter valt, kunt u het geluk hebben wildzwijn uit de streek (jabalin) op de menukaart aan te treffen. Tijdens warme dagen serveren restaurants ajoblanco, een koude soep die bereid wordt met amandelen, knoflook en witte druiven.

Dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden van de streek. Er is zoveel te zien dat we u graag gericht advies geven dat aansluit op uw interesse. Stuur een mail en u krijgt passende ideeën aangereikt!