Flag Nl Flag Gb

Overdekte markt in Malaga

Eén van de vele plaatsen leuke markten in Málaga is de overdekte 'mercado'. Hier kun je jezelf helemaal onderdompelen in de Mediterrane sfeer van Andalusië. Deze Mercado Atarazanas ligt midden in het centrum en is echt een bezoekje waard.

Voormalige scheepswerf

Atarazanas betekent in het Arabisch ‘plaats waar schepen gerepareerd worden’. Tot de 19e eeuw was de hal in gebruik als scheepswerf. Daarna is het de lokale markt geworden waar iedere dag de marktkooplui hun verse producten aanbieden. De markt is opgedeeld in 3 hallen, één met groenten, fruit en noten, één met vis en één met vlees.

Genoeg variatie voor een complete maaltijd

Er is genoeg variatie om een complete maaltijd mee samen te stellen. De Malagueños kopen hier hun verse groenten, fruit en olijven. Maar ook verse vis, vlees, kaas, worst en noten. Echt een plek voor fijnproevers. Het is dan ook geen uitzondering dat je hier de koks van de plaatselijke restaurants tegenkomt. Het is een drukke bedoeling met veel herrie, precies zoals een markt hoort te zijn.

Beleef de echte smaak!

De smaak van bijvoorbeeld het fruit is tongstrelend, zeker voor toeristen. Je kunt daarom hier je smaak gaan herontdekken. Zo smaken de bananen heerlijk zoet en intenser dan we gewend zijn. Een ander voorbeeld zijn de tomaten. Ook die zijn echt anders dan de waterbommetjes die wij kennen in Nederland. Liefhebbers van dadels en vijgen zullen hier gaan genieten.

Rijke variatie aan vlees en vis

De vlees en visafdeling heeft een rijke variatie aan producten. Zonder iets nodig te hebben is het al geweldig om te bekijken. Ben je niet zo handig in het schoonmaken van de vis? Laat de vis dan ter plaatse schoonmaken.

Bij het vlees kan het even schrikken zijn. Je komt hier soms onderdelen van dieren tegen, die je niet bij je eigen slager in de vitrine ziet liggen. Een kop van een geit, ingewanden of een paar varkenspootjes zijn op de mercado heel normaal.

Openingstijden

De markt in Málaga kun je van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot ongeveer 14.00 uur bezoeken. Meer informatie over deze en andere markten geven we graag op Casa Lobera.

 

Bron: beleefmalaga.nl

Casalobera Markt Mercado Atarazanas

Casa Lobera Markt Mercado Atarazanas Noten En Dadels

Casa Lobera Markt Mercado Atarazanas Vis