Flag Nl Flag Gb

Genieten van cultuur

Andalusië wordt vaak het echte Spanje genoemd omdat de wortels van de Spaanse cultuur hier het duidelijkst aanwezig zijn. Denk eens aan de passionele flamencomuziek die soms dagen en nachtenlang duurt. Maar ook het eten is anders dan wij gewend zijn. Hier neemt men ruim de tijd voor maaltijden. Het tempo is duidelijk lager dan in Nederland en daarmee voor u heerlijk ontspannen.

Met vele gezichten

Het landschap, de natuur en het klimaat van de provincie Andalusië hebben vele gezichten. Zo vindt u in de Sierra Nevada de Mulhacén, met 3.482 meter de hoogste berg van Spanje. In Cabo de Gata bij Almería ligt de droogste plek van Europa: een prachtig woestijngebied dat lijkt op Arizona of New Mexico. In Andalusië vindt u ook één van de regengebieden van Spanje, de Sierra de Grazalema. Naast de bekende drukke toeristenstranden van Torremolinos en Gibraltar zijn er ook rustige stranden in de vruchtbare streek Axarquía en aan de Costa de la Luz. Wat u ook wilt, het is hier allemaal voorhanden.

Muziek en flamenco 

In de flamenco zijn Indiase, Joodse, Turkse, Arabische, Noord-Afrikaanse en Spaanse invloeden terug te vinden. De muziek is door zigeuners ontwikkeld voordat deze uiteindelijk in de Spaanse cultuur is geworteld. De jeugd danst tegenwoordig op de flamenco nuevo, waarbij invloeden uit de jazz en rap worden verwerkt. Maar ook in de traditionele flamenco wordt volop samengewerkt tussen muzikanten uit verschillende generaties. U zou er zomaar onverwachts getuige van kunnen zijn wanneer iemand in een dorpskroeg in gezang uitbarst. 

Rijke cultuur en historie 

Nadat 25.000 jaar geleden de eerste rotstekeningen werden gemaakt, spoelden al flink wat invloeden over Andalusië. De Visigotische en Vandaalse, Phoenisische en Romeinse, Carthageense en Joodse invloeden zijn vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Bezoek maar eens de Andalusische steden Cordoba, Sevilla, Granada, Nerja en Gibraltar en zie hoeveel nog aan de tijd herinnert dat Andalusië nog Al-Andalus heette.

Maak hier kennis met de Andalusische steden en bekijk ook de video's. Het is zeer de moeite waard om ze vanaf Casa Lobera te bezoeken.  

Cordoba De Mezquita

Uitrusten In De Zon Casa Lobera